Francois Pinton

François Pinton
Basis Portfolio-francois Pinton

EYES2BE

Gerard Daudey
Mail: info@eyes2be.nl
Telefoon: +31522452103
Website: www.eyes2be.nl

Het succesverhaal  van de François Pinton brillen begon in Parijs tijdens de roemruchte twintiger jaren. Robert François Pinton, een begaafde artistiek  juwelier, was werkzaam bij het  prestigieuze Maison Meyrowitz. De high society van die tijd was op zoek naar herkenning en erkenning  en zocht deze in de toonaangevende winkels in Parijs zoals Maison Meyrowitz. Robert François Pinton, bevriend met filmsterren zoals Marlene Dietrich en Cary Grant, begreep als geen ander waar deze sterren naar op zoek waren.

Na de Tweede Wereldoorlog, raakte François bevriend met talrijke persoonlijkheden zoals Marcel Pagnol, en Sacha Guitry uit de “Tout-Paris” society . Hij werd door hen geïnspireerd en ontwierp in 1953 zijn eerste exclusieve brillencollecties voor de internationale elite. Met het mythische model “Jacky O” een handgemaakt montuur voor Jackie Kennedy Onassis, was de aandacht van de internationale elite een feit. Het merk “la Maison François Pinton was niet alleen populair bij filmsterren maar ook bij de Royalty.

In de jaren 60 en 70, lanceerde Dominique Pinton, zoon van Robert François, de iconische serie  “Côte d’Azur”  Deze lijn met o.a de “de Monaco”, welke speciaal was ontworpen voor Grace Kelly , was zeer populair bij de jetset van de Côte d’Azur .  François Pinton brillen werden het  symbool  van Le Dolce Vita. De excellente  vakmanschap van de Franse brillenindustrie is tot op heden nog altijd terug te vinden in de monturen en zonnebrillen collecties van dit iconische merk.

De dames zonnebrillencollectie van François Pinton is een mix van iconische en glamoureuze stijlen  die perfect aansluiten op de huidige trends.

De heren zonnebrillencollectie van François Pinton  is een mix van de iconische modellen uit de  “Heritage “ serie en de nostalgische stijl die nu trendy is.

Acr146325687827203060023
Translate »