MonkeyGlasses

MonkeyGlasses
MajaPili
Femke_Pazy_CloseUp
Basis Portfolio-monkeyglasses

MonkeyGlasses

Agente
Barbara Rietveld 
Mail: eyeweartrends@upcmail.nl
Telefoon: +31 (0)6 41 20 97 74
Website: www.monkeyglasses.com

Deens brillen duo met ambitie:

Direct zichtbare duurzaamheid

MonkeyGlasses richt zich op het milieu en mens en streeft naar nul verspilling. De unieke monturen zijn gemaakt van katoenvezels en eventuele productieresten worden gerecycled tot trendy accessoires, terwijl de oude brillen worden hergebruikt. Er tegelijkertijd goed uitzien, goed kunnen zien en goed doen is eenvoudig. Vraag het maar aan het duurzame MonkeyGlasses, dat moderne brillen met een Scandinavische uitstraling ontwerpt en verkoopt.

Hun handgemaakte monturen zien eruit als natuurlijk hout, maar zijn eigenlijk gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal dat bestaat uit 90% katoenvezels en houtsnippers. Productieresten worden creatief gerecycled tot accessoires en exclusieve sieraden, en elke keer dat een stel monturen de stelling verlaat, doneert het bedrijf een percentage aan het “Save The Orangutan” fonds. MonkeyGlasses verzamelt tevens oude brillen van klanten en stuurt ze naar Trivandrum in India naar een centrum dat vissersfamilies in nood ondersteunt.

Weg met de ‘wegwerp’-cultuur
Er was nooit enige twijfel voor dit kleine, ambitieuze bedrijf: duurzaamheid moest voorop staan voor oprichters Mai-britt en Morten Seaton en dit trof duidelijk een snaar bij veeleisende consumenten. MonkeyGlasses ziet een toenemende vraag ontstaan op zowel de Deense als de internationale markt.
“Wij verkopen slimme, handgemaakte kwaliteitsbrillen die niet alleen voldoen aan een behoefte, maar ook een verschil maken. In veel opzichten vertegenwoordigt het bedrijf een uitweg van de wegwerp-cultuur. Zowel wij als de planeet tolereren dit niet, en er zijn eindeloze mogelijkheden om materialen en producten opnieuw te gebruiken in nieuwe en spannende manieren. Je hoeft alleen je fantasie te gebruiken. Zo veranderen we materiaal wat overblijft na het produceren van het montuur in creatieve accessoires en prachtige sieraden. Het is gezond verstand voor ons en gelukkig ook voor onze klanten,” zegt Mai-britt Seaton.

Innovatief duo
Naast ontwerper als grafisch ontwerper, is Mai-britt de creatieve helft van het duo achter MonkeyGlasses. De andere helft is haar echtgenoot Morten, die met vele jaren ervaring als opticien de expertise en kwaliteit levert.

MonkeyGlasses gaat voor goede prijzen
Het ontwikkelen van een concept dat respect voor mens en milieu combineert en te allen tijde betaalbaar blijft was vanaf het begin essentieel voor het paar. Dit blijkt ook uit de naam: “Onze naam is een Deense twist op het woord” brilleabe”, wat valt te vertalen als “monkeyglasses”. We vonden ook dat de Engelse vertaling van een Deense uitdrukking “travelling in monkey-class” bij onze visie op een betaalbaar product paste. Onze producten moeten betaalbaar zijn”, zegt Morten Seaton. MonkeyGlasses bracht haar eerste collectie handgemaakte mode-brillen op de markt in 2010.

Translate »