Naked Eye Project

Naked Eye Project
Basis Portfolio-Naked Eye

Naked Eye Project

Nathan Mooij
Mail: info@nakedeyeproject.com
Telefoon: +31 (0)617900547
Website: www.nakedeyeproject.com
COVER_NEYEP_NEW_3D-kopie

De 4 maanden durende expositie “Naked Eye Project” (vanaf februari 2019 in Museum CODA in Apledoorn) en het bijbehorende boek “More than meets the eye” raken vier interessante onderwerpen: ogen, kunst, communicatie en wetenschap.

De Nobelprijs-winnende theorie van Dr. Roger Sperry, over de verschillen tussen de linker- en rechter-hersenhelften, zijn door de kunstenaar vertaald naar intense portretten waarmee u oogcontact mag maken tijdens de uw bezoek aan de expositie.

Nog nooit eerder is deze wetenschappelijke Nobelprijs vertaald naar een kunstproject. Iedereen, elke leeftijd en elk karakter, elke interesse of opleiding kan op een laagdrempelige manier in dit bijzondere museum kijken en ervaren wat het project met je doet.

Volgens wetenschapper Dr. Roger Sperry bestaat onze linker- en rechterhersenhelft uit een emotionele en rationele helft. Ons linker- en rechteroog zijn hier mee verbonden. Naked Eye Project probeert u te laten zien wat het heeft ontdekt: ‘Zien wij de emotionele of rationele kenmerken van deze hersenhelften terug in iemands ogen?’

Fotograaf Nathan Mooij: “Door in een portretfoto iemands linkeroog te spiegelen en over het rechteroog te plaatsen ontstaat een portret met twee linkerogen. Tevens maken we een portret met een gespiegeld rechteroog.
Door de versie met de twee linker- én de twee rechterogen met elkaar te vergelijken komen we tot zeer bijzondere inzichten. Je zult versteld staan hoe je uitstraling en lading van iemands blik en uitstraling verandert”.

Doelstelling van het Naked Eye Project is om met het fotoproject een visueel hulpmiddel te bieden om zelf een mening te vormen over dit vraagstuk. Wellicht bent u nieuwsgierig geworden naar uw eigen portret in Naked Eye projectstijl? Tijdens BOLDsun zal Nathan Mooij en zijn pop-upstudio aanwezig en zullen er live portretten gemaakt worden.

Ook de uwe.

do
Translate »